Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Sajt 021 i na mobilnom telefonu

Radio 021 je od ove nedelje unapredio svoju internet ponudu pokrenuvši savremeni komunikacioni servis po svetskim standardima, prilagođen za mobilne telefone na adresi m.021.rs.

Pavličić ima najviše nekretnina

Najveća mesečna primanja od novosadskih političara ima Dušan Bajatović, dok najviše nekretnina poseduje gradonačelnik Igor Pacličić, pokazuju imovinske karte funkcionera objavljene na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije. Igor Pavličić mesečno zarađuje 174 hiljade dinara, od kojih 40.000 kao poslanik u Skupštini Vojvodine, a vlasnik je ili suvlasnik tri stana, od kojih je samo najmanji, od 24m2 kupio, i njive nešto veće od jednog hektara. Predsednik novosadske Skupštine, Aleksandar Jovanović, osim nasleđenog stana i plate nešto veće od 113 hiljada, poseduje i automobil i motocikl. Nenad Čanak poseduje dve Škode iz 2008. godine kuću od 144 I stan od 55 kvadratnih metara, koje je sam kupio, i prihode od ispod 130 hiljada dinara, od Narodne skupštine i Vojvodinašuma, čiji je predsednik Upravnog odbora. Interesantno je da imovinska karta ministra za ljudska i manjinska prava, Svetozara Čiplića, ne pokazuje nikakve prihode ni nekretnine, a od pokretne imovine, on poseduje jedino automobil. Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović je agenciji prijavio 350 hiljada dinara mesečnih prihoda i u njegovoj imovinskoj karti se ne pominje navodnih milion dinara od članstva u Upravnom odboru Jugorosgasa. Od nekretnina on ne poseduje ni kuću ni stan, već dva placa veličine nešto manje od hektara. Najveća mesečna primanja od novosadskih političara ima Dušan Bajatović, dok najviše nekretnina poseduje gradonačelnik Igor Pavličić, pokazuju imovinske karte funkcionera objavljene na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Zbog radova deo Novog naselja bez tople vode

Zbog rekontrukcije vrelovoda na raskrsnici ulica Vladike Ćirića i Bulevara Slobodana Jovanovića, na Novom naselju, koja je započeta 9. juna, ovaj deo grada će povremeno ostajati bez tople vode.

Begečki hor u Gradskoj kući

Predstavnici gradskih vlasti primili su juče članove hora Osnovne škole "Veljko Petrović" iz Begeča koji su u okviru Republičkog takmičenja horova osnovnih škola u kategoriji malih horova osvojili prvu nagradu.

Saradnja Vojvodine i Bavarske

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši boravio je u radnoj poseti parlamentu Bavarske, gde je, sa Rajholdom Bokletom, prvim potpredsednikom parlamenta ove nemačke pokrajine, razgovarao o uspostavljanju aktivne parlamentarne saradnje sa Vojvodinom.

Blagosilja SPC, promoviše RTV

Radio televizija Vojvodine najavljuje na svojoj internet stranici „Duhovno veče Momira Lazića“ koje se održava u petak u Bogosloviji u Sremskim Karlovcima uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija.

Počelo uništavanje ambrozije

Košenjem ambrozije u Veterniku, danas je počelo ovogodišnje uklanjanje ove korovske biljke koja uzrokuje alergiju kod mnogih Novosađana.